MAKTABGACHA YOSHDAGILAR VA VERTUAL OLAM XATARLARI - Sharabidinova Nigora; Mamaradjabova Bog’zoda (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya:     Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning virtual hayotga duch kelishi va raqamli texnalogiyalarning bolalarga ko’rsatadigan ta’siri tahlil qilingan. Ayniqsa televizor telefon, kampyuter kabi qurilmalar orqali bolalarning ruhiy, jismoniy va ijtimoiy rivojlanishiga ta’sir etishi haqida yozilgan. Maqola virtual olamning salbiy va ijobiy jihatlari muvozanatli tarzda ko’rib chiqilib, ota onalar va tarbiyachilarning bu boradagi ma’sulyati haqida aytib o’tilgan.