ENDOGEN PSIXOZLAR: KLINIK TAVSIFI, SABABLARI VA DAVOLASH YONDASHUVLARI - Ochilov Ulug‘bek Usmonovich; Abdimuminov Oybek Shirinboy o‘g‘li; Nizamov Bahodir Abdusaitovich; Aliqulov Suxrob Umrzoq o‘g‘li (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada endogen psixozlar tushunchasi, ularning etiologiyasi, patogenezi, klinik belgilari, tashxis qo’yish mezonlari va zamonaviy davolash usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu turdagi ruhiy buzilishlarning asosiy shakllari - shizofreniya, bipolyar affektiv buzilish va depressiv psixozlar haqida malumotlar beriladi. Tadqiqot natijalari asosida endogen psixozlarni erta aniqlash va samarali davolash uchun psixiatrik yondashuvlar taklif etiladi.