PSIXOPATIYALAR (SHAXSNING BUZILISHLARI) - Ochilov Ulug‘bek Usmonovich,; Nizamov Bahodir Abdusaitovich,; Abdimuminov Oybek Shirinboy o‘g‘li,; Aliqulov Suxrob Umrzoq o‘g‘li, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada psixopatiya tushunchasi, uning turlari, kelib chiqish sabablari, tashxislash va davolash usullari yoritilgan. Shaxsning buzilishlari zamonaviy psixologiya va psixiatriya fanining dolzarb muammolaridan biri bo’lib, bu buzilishlar insonning ijtimoiy moslashuviga, xulq-atvoriga, emotsional muvozanatiga salbiy ta’sir ko’rsatadi. Maqolada shuningdek, psixopatiyaga chalingan shaxslarning tipologiyasi va ularni farqlash mezonlari bayon qilinadi.