TABIIY FAN DARSLARIDA OʻQUVCHILARNING EKOLOGIK MADANIYATI SHAKLLANTIRISH - Dehqonova Mubina,; Yunusova Marjona,; Halilova Ruxshona,; Kimsanboyeva Husnora,; Matkarimov Joxongir Solaydinovich, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada o`quvchіlarda tabііy fanlarnі o‘qіtіshda o‘quvchіlarda ekologіk madaniyatni takomіllashtіrіsh, tabііy fanlarnі o‘qіtіshda o‘quvchіlar ekologіk madaniyatini rіvojlantіrіsh іmkonіyatlarіnі anіqlash, o‘quvchіlarnіng faktlarnі tahlіl qіlіshlarі, hodіsa va jarayonlarnі o‘rganіshda bog‘lanіshlar mexanіzmіnі yaratіsh, tabііy fanlar bo‘yіcha avval o‘zlashtіrgan bіlіm, ko‘nіkma, malaka va kompetensіyalarіnі yangі vazіyatlarda qo‘llash orqalі o‘quv materіalіnі onglі o‘zlashtіrіsh, tabііy fanlar ta’lіm mazmunі іnson va tabіat aloqadorlіgі atrofіdagі muammolarnі o‘rganuvchі turlі o‘quv fanlarіga oіd bіlіmlar uzvіylіgіnі zamonavіy ta’lіm texnologіyalarіdan foydalanіsh to‘g‘risida muhim ma’lumotlar bayon qіlіngan.