FARZAND TARBIYASIDA OILANING ROLI HAMDA PSIXOLOGIK MASALALARI - Abdullayeva Munojatxon Sharifovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Oʻzbek xalq pedagogikasida tarbiyaning turli metod, vositalaridan foydalaniladi. Ular nihoyatda rang-barang. Xalq pedagogikasida qoʻllanilgan xilma-xil tarbiya turlari borligi uchun ham yosh avlod koʻplab yutuqlarga erishadi va oʻz yoʻlini topadi. Qaysi oilada, qaysi mahallada tarbiya yaxshi yoʻlga qoʻyilar ekan, oʻshi oila yoki mahalla gullab-yashnaydi. Oiladagi muhit ota-ona oʻz masʼuliyatlarini his qilishi bilan barqaror boʻladi. Oiladagi qoʻpol munosabatlar yaʼni yolgʻon gapirish, yoqimsiz hatti-xarakat bola tarbiyasiga salbiy taʼsir qiladigan nosogʻlom muhitni keltirib chiqaradi.