ACCOUNTING IN BUSINESS: A CRITICAL FUNCTION FOR FINANCIAL TRANSPARENCY AND DECISION-MAKING - Karimova Aziza Erkinovna,; Hayitboyeva Sevinch Dilshod qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada buxgalteriya hisobining zamonaviy biznesdagi roli va ahamiyati keng yoritilgan. Muallif buxgalteriyaning faqat moliyaviy operatsiyalarni qayd etish bilan cheklanmasdan, balki biznes strategiyasini shakllantirish, qarorlar qabul qilish va qonuniy me’yorlarga rioya etishda muhim vosita ekanligini ta’kidlaydi. Shuningdek, maqolada raqamli texnologiyalar, etik me’yorlar va axborot xavfsizligi buxgalteriya tizimlariga qanday ta’sir ko‘rsatayotgani tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari buxgalteriyaning har qanday biznes muvaffaqiyati uchun zarurligini va u strategik boshqaruv vositasi sifatida tobora muhimlashib borayotganini ko‘rsatadi.