YURAKNING TUZILISHI VA ISHLASH MEXANIZMI - Olamgirova Gulshan Saidali qizi,; Murodullayeva Marjona Rustam qizi,; Mamarajabova Nigora Abdusaid qizi,; Muxammadiyeva Sarvara Bobomurot qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inson yuragining anatomik tuzilishi va uning fiziologik faoliyati yoritilgan. Yurakning asosiy qismlari — bo‘lmachalar, qorinchalar, klapanlar va qon tomirlari haqida tushuncha beriladi. Shuningdek, yurak urishining mexanizmi, qon aylanish jarayoni, yurak mushaklarining o‘ziga xos xususiyatlari va yurak ishining nerv-gumoral boshqaruvi ham tahlil qilinadi. Maqolada yurak salomatligini saqlash uchun zarur bo‘lgan omillar ham ko‘rib chiqiladi. Bu mavzu orqali o‘quvchilar yurakning murakkab tuzilishiga chuqurroq nazar solish imkoniyatiga ega bo‘ladilar.