UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA CHOLG’U IJROCHILIGI TO’GARAKLARINI TASHKIL QILISH - Mamarahimov Rustamjon Ibrohimovich,; Mamarahimova Sarvinozxon Shuhratjon qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola prizidentimiz Shavkat Mirziyoyevning 112-sonli qaroriga muvofiq umumta’lim maktablarida o’quvchilarning musiqiy ta’limi va estetikasini rivojlantirishda sinfdan tashqari cholg’u ijrochiligi to’garaklarini tashkil etish faoliyati,metodikasi,ish olib borish uslublari va o’quvchilar maktabni tamomlaguncha milliy musiqa cholg’ularidan kamida bittasida kuy ijro etish mahoratini shakllantirish va bu orqali o’quvchilarda milliy musiqa asboblariga qiziqish uyg’otish va  ijrochilik mahoratini rivojlantirishga  qaratilgan maqsad ilgari surilmoqda.