INKLYUZIV TA`LIM KURSINING PREDMETI ,MAQSADI, VAZIFALARI VA OBYEKTI. - Xamraqulova M.M.,; Maxmudova Sh.R.,; Rustamova M.R., (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim tushunchasi, uning asosiy maqsad va vazifalari, ta’lim jarayonida alohida ehtiyojga ega bolalarni qo‘llab-quvvatlash zarurati yoritilgan. Inklyuziv ta’lim barcha bolalar, jumladan, imkoniyati cheklangan o‘quvchilarning umumiy ta’lim maktablarida sog‘lom tengdoshlari bilan birgalikda o‘qishini ta’minlaydi. Mazkur yondashuv orqali bolalarda bag‘rikenglik, insonparvarlik, ijtimoiy adolat kabi fazilatlar shakllanadi. Maktab jamoasi, xususan o‘qituvchilarning samimiy yondashuvi inklyuziv muhitning muvaffaqiyatli tashkil etilishida muhim ahamiyat kasb etadi.