KESIK PIRAMIDANI HAJMINI AMALIY ANIQLASH USULI - Meliyev Fatto Muxammadiyevich; Ikromov Amirxon Qilichevich (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya:      Maqolada kesik piramida hajmini aniqlashning amaliy usuli bayon etiladi. Muallif nazariy formulani  uchta yordamchi piramidani yasash va ularni qum (yoki shakar) bilan to‘ldirib tekshirish orqali tasdiqlaydi. Bosqichma-bosqich ko‘rsatmalar, chizmalar va geometrik hisoblar kesik piramida hajmining uning tarkibiy piramidalar hajmlari yig‘indisiga tengligini tajribada isbotlashga yordam beradi. Usul STEAM yondashuviga mos kelib, o‘quvchilarda nazariy bilimni amaliy faoliyat bilan bog‘lash ko‘nikmasini rivojlantiradi.