ТAFSIR TURLARI VA ULARNING O’ZIGA XOS JIHATLARI - Satvaldiyeva Zebo Mahmudovna,; Sodiqov Jo‘rabek Sobirboyevich, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Qur’oni Karim mazmun jihatidan ma’nosi keng bo‘lib, uni turli zamonlarda har xil olimlar o‘z bilim va dunyoqarashlari doirasida tushunganlar. Xuddi shuningdek, mufassirlarning o‘z uslublari, har bir uslubning o‘z yondashuvlari ham bo‘lgan. Tafsir uslublari orasidagi farqlarni bir-biriga zid deb qabul qilmaslik lozim. Chunki mufassir bir uslubni asos qilib olishi bilan boshqa uslubdan ham foydalanadi. Demak, tafsir uslublari bir-biri bilan bog'langan deb to'laqonli ravishda aytish mumkin. Har bir tafsir uslubi Qur’onni tushunish va uning ma‘nolarini ochib berishda o'ziga xos yondashuvga ega.