YOSH O‘QUVCHILARGA INGLIZ TILINI SAMARALI O‘RGATISH USULLARI VA YO‘LLARI - Kurbaniyazova Manzura Radjapovna,; Xoliqulova O‘g‘iloy Olimjon qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya.Mazkur maqolada yosh o‘quvchilarga ingliz tilini samarali o‘rgatishning zamonaviy metodlari, pedagogik yondashuvlar va lingvodidaktik tamoyillar tahlil etiladi. Unda o‘quvchilarning yosh xususiyatlariga mos ravishda tanlangan interaktiv, kommunikativ va differensial yondashuvlarning ahamiyati ochib beriladi. Tadqiqot davomida samarali dars tashkil qilish, motivatsiyani oshirish hamda chet tilini faol muhitda o‘rgatishning ustuvor yo‘llari asoslab berilgan. Maqola ingliz tilini boshlang‘ich bosqichda o‘rgatishda muhim bo‘lgan psixolingvistik omillarni hisobga olish zarurligini ko‘rsatadi va o‘qituvchilarga amaliy tavsiyalar beradi.