SATR FUNKSIYALARI. SATRLARNI FORMATLASH - Onarqulov Maqsadjon Karimberdiyevich,; Yusupov Mirsaid Abdulaziz o‘g‘li,; Turg’unova Gulsanam Murodil qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Python dasturlash tili zamonaviy va qulay sintaksisga ega bo‘lib, ko‘plab sohalarda, jumladan veb dasturlash, ma'lumotlarni tahlil qilish va sun'iy intellektda keng qo‘llaniladi. Satrlar — Python dasturlash tilidagi eng asosiy ma'lumot turlaridan biri bo‘lib, matn bilan ishlashda asosiy rol o‘ynaydi. Satr funksiyalari va ularni formatlash vositalari dasturchilarga matnlarni samarali tarzda boshqarish, o‘zgartirish va ko‘rinishini sozlash imkonini beradi. Ushbu maqolada Python satr funksiyalari va formatlash usullari haqida tushuncha berilib, amaliy misollar yordamida ularni qanday qo‘llash mumkinligi ko‘rsatiladi.Bugungi kunda matn bilan ishlash dasturlashning ajralmas qismi hisoblanadi. Web sahifalarni yaratishda, foydalanuvchi ma'lumotlarini qayta ishlashda yoki hisobotlarni shakllantirishda satrlarni formatlash va manipulyatsiya qilish ko‘nikmalari juda muhimdir. Shuning uchun, Pythonning kuchli va oson o‘rganiladigan satr funksiyalari dasturchilar uchun katta yordam beradi.