VAQFNING BUGUNGI KUNDAGI AHAMIYATI - Abdulhayev Bekmurod, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya (O'zbekcha): Ushbu maqolada islom tarixida muhim o‘rin tutgan vaqf tizimi va uning bugungi kundagi ahamiyati tahlil qilinadi. Muallif vaqfning musulmon jamiyatidagi ijtimoiy-iqtisodiy roliga, xususan, taʼlim, sogʻliqni saqlash, infratuzilma va qashshoqlikka qarshi kurashishdagi o‘rniga eʼtibor qaratadi. Tarixiy misollar va zamonaviy tajribalarga tayangan holda, vaqf muassasalarining zamonaviy shakllari, jumladan, cash waqf va vaqf banklari haqida ham so‘z yuritiladi.