ONA TILI VA ADABIYOT FANINI O'QITISHDA YANGI INTERFAOL METODLARDAN KO'CHIRISH - Barnayeva Shahlo Baxtiyorovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola ona tili va adabiyot fanini o'rganish jarayonida zamonaviy interfaol metodlaridan foydalanish ta'lim darajasini oshirishni qayd etishdagi o'r va ahamiyatiga bag'ishlangan. Maqolada interfaol usullarning o'quvchilarning bilim olish darajasiga, ijodiy fikrlash jarayoniga va o'quv jarayoniga bo'lgan harakatiga ta'siri keng yoritiladi. Guruh ishi, ta'limiy ta'lim, kompyuter texnologiyalari, o'yin va boshqa metodlarning amaliy qo'llab-quvvatlash o'zbek adabiyoti va til o'qitish kontekstida misollar asosida tahlillar. Ushbu metodlarni qo'llashda o'qituvchilar duch kelishi mumkin bo'lgan muammolar va ularning yechish yo'llari ham ko'chirish. Maqola umumta'lim maktablari o'qituvchilari, ta'lim sohasi mutaxassislari va pedagogik tadqiqotchilar uchun foydali manba sifatida foydalanish mumkin.