TERMODINAMIKANING QONUNIY QONUNLARI VA YURIDIK AMALIY AHAMIYATI - Rajabova Shaxnoza Suvonovnana, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada termodinamikaning asosiy qonunlari — nolinchi, birinchi va qonuniy qonunlarning ilmiy asoslari, fizikaviy ma'nosi va amaliy qo'llab-quvvatlashga bag'ishlangan. Har bir qonun tahlil, tuzatish, mashina energetika, kimyo, ekologiya, tibbiyot va zamonaviy texnologiyalardagi roli misollar orqali yoritiladi. Maqolada issiqlik dvigatellari, quvvatlar, quyosh kvant texnologiyalari va kosmik kabi sohalarda termodinam qonunlarining qo'shimcha quvvatlari. , ishlab chiqarish qonunlarni amaliyotga joriy qilishda kelinadigan muammolar, muammolar echimlari va kelajakdagi istiqbollari ko'rib chiqiladi. Maqola fizika o'qituvchilari, muhandislar, talabalar va ilmiy tadqiqotchilar uchun foydali manba sifatida xizmat qiladi