ORGANIZMLARNING KO'PAYISHI: JINSSIZ VA JINSIY KO'PAYISHNING O'ZIGA XOS JIHATLARI - Hamroyeva Gulshanda Azimovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Anotatsiya:  Organizmlarning ko'rinishdagi hayotiy xususiyatlaridan biri bo'lgan, ularning ishlab chiqarish qolishi, evolyutsion rivojlanish va ekologik muhitga mos ravishda ta'minlangan. Ush maqola jinssiz va jinsiy ko'payishning o'ziga xos xususiyati, mexanizmlari, va uddalashini keng qamrovi yoritadi. Jinssiz ko'payishning bo'linish, kurtaklanish, vegetativ kopayish va boshqa turdagi tahlillar, jinsiy ko'payishda esa gametogenez, urug'lanish va genetik xilma-xillik jarayonlari ko'rib chiqiladi. Maqola bu ko'payish turlarining organizmlarning hayotiy strategiyalariga ta'siri, ekologik va evolyutsiya ahamiyati, zamonaviy biotexnologiya va qishloq xo'jaligidagi qo'shimcha muammolarni muhokama qiladi. Kelajakdagi tadqiqotlar yo'nalishlari va bu sohadagi ilmiy muammolar ham ko'rinadi. Maqola biologiya mutaxassislari, talabalar va keng o'quvchilar uchun mo'ljallangan bo'lib, organizmlarning ko'payish jarayonlari haqida umumiy va chuqur ma'lumot beradi.