BOLALARNING RUHIY RIVOJLANISHI HAMDA ULARDAGI XULQ-ATVORNI SHAKLLANISH BOSQICHLARI - Yashna Kamolova Maxammatovna (Ustozlar uchun, 2025)
Biror-bir aktda harakatda to‘g‘ridan to‘g‘ri ishtirokni qat’iy majburiy talab qilmaydi, model xulq-atvorining kuzatuvchisi bo‘lishni o‘zi yetarlidir. Oqibatda xulq-atvor namunasi qaytadan ishlab chiqiladigan inson. Bu holatda inson boshqaning harakatlarini ko‘zga ko‘rinadigan oqibatlariga tayanishi mumkin ma’lumot axborot olish va o‘z xulq-atvorini kuzatishi xulq-atvorning ma’lum bir shakliga harakatning kognitiv obraziga bixevioral moyillikni yaratadi.