CHET EL KAPITALI ISHTIROKIDAGI BANKLARNI BOSHQARISH TIZIMINI RIVOJLANTIRISH YOʻLLARI - Yulchiyev Erkinjon,; Isaqjonov Dilyorbek G‘ulomjon o‘g‘li , (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Maqolada chet el kapitali ishtirokidagi banklarning boshqaruv tizimini takomillashtirishning zamonaviy usullari tahlil qilinadi. Korporativ boshqaruvning xalqaro standartlarini joriy etish, risklarni boshqarish tizimlarini rivojlantirish, raqamli texnologiyalardan foydalanish va xodimlar malakasini oshirish kabi asosiy yo‘nalishlar ko‘rib chiqiladi. Chet el sarmoyalari jalb qilingan banklarda moliyaviy barqarorlik va raqobatbardoshlikni ta’minlashda boshqaruv samaradorligining ahamiyati tahlil qilinadi.