VALYUTA KURSLARI O‘ZGARISHINING SABABI, OMILLARI VA KORXONALAR MOLIYAVIY HOLATIGA TA’SIRI - Abdullayev Abdurauf,; No‘monov Dilmurodjon Elmurodjon oʻgʻli, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Maqolada valyuta kurslari o‘zgarishining asosiy sabablari va omillari, shu jumladan makroiqtisodiy ko‘rsatkichlar, xalqaro savdo dinamikasi, geosiyosiy omillar va bozor kutilmalari tahlil qilinadi. Valyuta kurslari tebranishining korxonalarning moliyaviy holatiga, xususan, eksport-import operatsiyalari, qarz yuklamasi va foyda marjasiga ta’siri o‘rganiladi. Valyuta xavf-xatarlarini boshqarish strategiyalari, moliyaviy rejalashtirishni optimallashtirish va xedjlash usullari kabi amaliy yondashuvlar ko‘rib chiqiladi.