KASB-HUNAR MAKTABLARINING YOSHLARGA AFZALLIKLARI VA QULAYLIKLARI - Raxmatova Gavhar Mo‘minovna (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada kasb-hunar maktablarining yoshlar uchun tutgan o‘rni, ularning ta’lim va mehnat bozoridagi imkoniyatlarini kengaytirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Xususan, amaliy ko‘nikmalarni shakllantirish, qisqa muddatda kasb egallash, bandlik darajasini oshirish kabi jihatlar yoritilgan. Shuningdek, kasb tanlashdagi erkinlik va oliy ta’limga yo‘l ochilishi kabi afzalliklar haqida ham to‘xtalib o‘tilgan. Maqola yoshlarni ijtimoiy va iqtisodiy rivojlanish yo‘lida qo‘llab-quvvatlashda kasb-hunar maktablarining muhim rolini asoslab beradi.