BO‘LAJAK HARBIYLARGA XORIJIY TILLARNI O‘QITISHDA INTEGRATSIYALASHGAN METODNI QO‘LLASH ORQALI KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISH - Shiknazarova Durdana Baxtiyarovna (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bo‘lajak harbiylar uchun xorijiy til, xususan ingliz tilini o‘qitishda integratsiyalashgan metodlardan foydalanish orqali kommunikativ kompetensiyani shakllantirish va rivojlantirish masalasi atroflicha yoritilgan. Maqolada nazariy qarashlar bilan bir qatorda, kursantlar ishtirokida olib borilgan tajriba asosida olingan natijalar tahlil qilingan. TBL (Task-Based Learning), CLT (Communicative Language Teaching) va ESP (English for Specific Purposes) kabi metodik yondashuvlarning o‘zaro integratsiyasi orqali harbiy soha uchun xos bo‘lgan muloqotga tayyor, faol, mustaqil fikrlovchi kadrlarda ingliz tilida erkin nutq ko‘nikmalarini shakllantirish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tilgan.