FLUTTER VA PYTHON ASOSIDA INTERAKTIV O‘QUV ILOVALARINI YARATISH VA ISHLAB CHIQARISH JARAYONLARIGA MOSLASHTIRISH - Yarashov Shoxrux Tolmas o’g’li; G'oziyev Olmosjon Sunnatullo o'g'li (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola Flutter va Python texnologiyalari yordamida interaktiv o‘quv ilovalarini ishlab chiqish va ularni ishlab chiqarish jarayonlariga moslashtirishni ko‘rib chiqadi. Maqolada Flutter asosidagi foydalanuvchi interfeysi va Python yordamida backend ishlab chiqish jarayonlari, shu jumladan API integratsiyasi, ma’lumotlar bazasi bilan ishlash va CI/CD jarayonlari haqida amaliy misollar keltiriladi. Shuningdek, ilova sifatini oshirish uchun testlash va monitoring usullari muhokama qilinadi. Maqola ta’lim sohasida zamonaviy ilovalar yaratishni maqsad qilgan dasturchilar va ishlab chiquvchilar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.