MATEMATIKA FANIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Mustafaqulova Dilrabo Obidovna (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada matematika fanini texnikum bosqichida o‘qitishda raqamli texnologiyalardan foydalanishning samaradorligi tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim vositalari—GeoGebra, Khan Academy, Excel kabi platformalarning o‘quvchilarda mantiqiy fikrlash, mustaqil ishlash, grafik tahlil va vizual idrokni shakllantirishdagi o‘rni ochib berilgan. Maqolada interaktiv darslar, masofaviy baholash, loyiha asosida o‘qitish kabi yondashuvlarning afzalliklari asoslab berilgan hamda texnikumlarda bu vositalardan unumli foydalanish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.