IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALARNI INKLYUZIV TA’LIM ORQALI O‘QITISH VA TARBIYALASHNI TASHKIL ETISH - Qodirova Odinaxon Xayitboy qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada imkoniyati cheklangan bolalarni (ICB) umumta’lim muassasalarida inklyuziv ta’lim orqali o‘qitish va tarbiyalash jarayonining nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Tadqiqot doirasida O‘zbekiston ta’lim tizimida inklyuziv ta’limni joriy etishdagi mavjud imkoniyatlar va muammolar tahlil qilingan. O‘qituvchilar, ota-onalar va ICB o‘quvchilari ishtirokida o‘tkazilgan empirik tadqiqotlar asosida inklyuziv ta’limning ijobiy ta’siri va tizimli yondashuv zarurligi asoslab berilgan. Muallif tomonidan inklyuziv ta’limni rivojlantirish bo‘yicha zaruriy shart-sharoitlar, kadrlar tayyorlash, metodik ta’minot va ijtimoiy ongni shakllantirish yo‘nalishida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.