ILK BOLALIK DAVRIDA O’Z-O’ZINI ANGLASHNING RIVOJLANISHI VA 3 YOSH INQIROZI - Qodirova Odinaxon Xayitboy qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola, ilk bolalik davrida o‘z-o‘zini anglashning rivojlanishi va 3 yosh inqirozining psixologik jihatlarini tahlil qiladi. Maqolada o‘z-o‘zini anglashning rivojlanish jarayoni 3 yoshgacha bo‘lgan davrda qanday shakllanib borishi, shuningdek, 3 yosh inqirozining o‘ziga xos xususiyatlari — bolaning mustaqil shaxs sifatida o‘zini anglashga intilishi, "yo‘q" degan javoblar, emotsional o‘zgarishlar va ijtimoiy rivojlanishdagi rolini o‘rganish muhim ahamiyatga ega. Maqola psixologik nuqtai nazardan 3 yoshdagi bolalarda o‘z-o‘zini anglashning shakllanishi va uning ta’sirini tushunishga yordam beradi. Ota-onalar va pedagoglar uchun bolalarning o‘z-o‘zini anglash jarayonini qo‘llab-quvvatlashning ahamiyatini ta'kidlaydi.