XORIJIY TIL TA'LIMIDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR VA PEDAGOGIK YONDASHUVLAR - Qodirova Odinaxon Xayitboy qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonda xorijiy, xususan ingliz tilini o‘rganish va o‘rgatishdagi dolzarb masalalar yoritiladi. Ingliz tilining ikki shakli, uni o‘rganishdagi muammolar, innovatsion va AKT texnologiyalarning ahamiyati, o‘qituvchilarning metodik tayyorgarligi muhokama qilinadi. Shuningdek, Janubiy Koreya ta’lim tizimi bilan taqqoslash orqali ijobiy tajribalar tahlil qilinadi. Oliy ta’lim tizimini 2030 yilgacha rivojlantirish konsepsiyasi doirasidagi islohotlar ham yoritiladi. Xulosa tarzida esa xalqaro tajriba va zamonaviy texnologiyalarni ta’limga integratsiya qilish raqobatbardosh kadrlar tayyorlashda muhim omil ekani qayd etiladi.