MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA CHET TILINI O‘RGANISHDAGI YUZAGA KELADIGAN QIYINCHILIKLAR - Yuldashev Og‘abek Komiljon o‘g‘li,; Sheraliyeva Feruza Axmadali qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida xorijiy tilni o‘qitishning zamonaviy yondashuvlari, ayniqsa madaniy-kommunikativ metodning o‘rni tahlil qilinadi. Muallif til o‘rganish jarayonida bolalarning yoshiga mos metodlar — o‘yin, dramatizatsiya, bolalar adabiyoti, ertak va urf-odatlar orqali tanishtirishning samaradorligini asoslaydi. Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning psixologik va lingvistik xususiyatlari inobatga olinib, til o‘rgatishning nafaqat pedagogik, balki ijtimoiy-madaniy ahamiyati ham yoritiladi. Tadqiqotda xorijiy tillarni o‘rgatish orqali yosh avlodda madaniyatlararo muloqot, tolerantlik va ijtimoiy moslashuv kabi fazilatlar shakllanishi ta’kidlanadi.