THE EFFECTIVENESS OF EARLY FOREIGN LANGUAGE LEARNING IN PRESCHOOL CHILDREN - Yuldashev Og‘abek Komiljon o‘g‘li,; Ubaydullayeva Gulnoza Akram qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada globalizatsiya sharoitida xorijiy tillarni erta yoshdan o‘rgatishning ilmiy, pedagogik va ijtimoiy asoslari tahlil qilinadi. 3–6 yosh oralig‘ida bolalarning miyasi fonetik va grammatik tizimlarni sezgir qabul qilishga moslashgan bo‘lib, bu bosqichda chet tili mashg‘ulotlari yangi sinaptik bog‘lanishlarni shakllantiradi. Tadqiqotlar va pilot loyihalar erta bilingvizm kognitiv va til ko‘nikmalarini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatmoqda. Maqolada kommunikativ o‘yinlar, Total Physical Response, hikoyalar asosidagi o‘qitish hamda multimodal yondashuvlarning samaradorligi misollar bilan ochib beriladi. Mualliflar kichik guruhlar, qisqa mashg‘ulot bloklari va ota-ona hamkorligining o‘rniga e’tibor qaratib, chet tilini maktabgacha ta’limga bosqichma-bosqich joriy etish zarurligini ta’kidlaydilar.