MAKTAB YOSHDAGI BOLALAR IDROKINI SHAKLLANTIRISHDA RANG PSIXOLOGIYASINING OʻRNI HAMDA AHAMIYATI - Karjanbayeva Zamira Anarbayevna (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Rang psixologiyasini shakllantiradigan asosiy tamoyillardan biri shundaki, har bir rangning ma'nosi bor. Bu ma'nolarni o'rganish mumkin bo'lsa-da, ular ba'zan biologik tug'ma bo'lishi mumkin. Ranglar avtomatik ravishda odamga ta'sir qiladi. Ranglarni idrok etish insonni baholashga olib keladi, bu esa o'z navbatida rang bilan bog'liq xatti-harakatlarga olib keladi.