BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARINING FIKRLASH QOBILIYATINI OʻSTIRISH - Normamatova Sevinch, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim o‘quvchilarining intellektual salohiyatini rivojlantirish masalasi yoritilgan bo‘lib, fikrlash turlarini o‘stirish, xotirani mustahkamlash va tafakkurni faollashtirishga xizmat qiluvchi topshiriq hamda yondashuvlar haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, intellektual rivojlanishga xizmat qiluvchi metodik usullar, neyro-mashqlar, gamifikatsiya va metakognitiv texnikalar orqali bolalarda mustaqil fikrlash va muammoni hal qilish qobiliyatini shakllantirish yo‘llari tahlil qilinadi.