RAQAMLI MOLIYA INSTRUMENTLARI ORQALI MOLIYAVIY XATOLARDAN SAQLANISH - Nasrullayev Omonulloxon Nodirjon o'g'li, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada raqamli moliyaviy instrumentlarning zamonaviy jamiyatdagi roli, ularning moliyaviy qarorlar qabul qilishdagi samaradorligi va xatoliklarni kamaytirishdagi ahamiyati o‘rganiladi. Talabalar, tadbirkorlar va keng jamoatchilik tomonidan foydalanilayotgan raqamli moliya vositalari — mobil ilovalar, elektron to‘lov tizimlari, avtomatlashtirilgan budjet tuzuvchilar, sun’iy intellektga asoslangan maslahat xizmatlari — misolida tahlillar beriladi. Ushbu mavzuni yoritish jarayonida shaxsiy va korporativ moliyani boshqarish, nazorat qilish mobaynida, moliyaviy instrumentlarning qanday darajada muhim va ahamiyatlik ekanligi maqolada o`rganilgan.