UZUM TURPINING NON SANOATIDA INNOVATSION QO‘LLANILISHI - Nazarova Lobar Xolovna (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada uzum turpi (uzum chiqindilari yoki o‘simlik qismlari) asosida non mahsulotlarini ishlab chiqarishda innovatsion yondashuvlar o‘rganilgan. Tadqiqotda uzum turpining kimyoviy tarkibi, foydali xususiyatlari, hamda non sifati va ozuqaviy qiymatiga ta’siri ko‘rib chiqilgan. Uzum turpi – oziq-ovqat chiqindisining bir ko‘rinishi bo‘lib, uni qayta ishlash orqali non mahsulotlarining foydali xossalarini oshirish, tannarxini kamaytirish va ekologik barqarorlikka hissa qo‘shish mumkin.