ABDULLA AVLONIYNING PEDAGOGIK DARSLIKLARINING DIDAKTIK XUSUSIYATLARI - Toirjonova Nilufar Rustzmjo qizi,; Abdullayeva Vazira, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek ma’rifatparvar olimi Abdulla Avloniy tomonidan yozilgan pedagogik darsliklarning didaktik xususiyatlari o‘rganiladi. Muallifning asarlarida aks etgan ta’lim-tarbiya tamoyillari, ularning zamonaviy pedagogik qarashlar bilan uyg‘unligi, shuningdek, darsliklarning shakl va mazmun jihatidan metodik asoslari tahlil qilinadi. Avloniy ijodidagi axloqiy-tarbiyaviy g‘oyalar, milliy qadriyatlarga asoslangan yondashuvlar va o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishini oshiruvchi usullar alohida yoritib beriladi. Tadqiqot Adulla Avloniy merosining bugungi ta’lim jarayoniga qo‘shayotgan hissasini ochib berishga qaratilgan.