O‘RTA OSIYODA YUZAGA KELGAN ILK ALIFBE KITOBLARI VA SAVODXONLIKNI OSHIRISH - Yo‘ldasheva Naimaxon,; Abdullayeva Vazira Quronovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘rta Osiyoda ta‘lim jarayonidagi o‘zgarishlar, yangicha yondashuvlar, savod chiqarishda darslik va o‘quv qurollarining  takomillashuvi  yurtimizda boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining  savodxonligini chiqarishda alifbe darsliklarning o‘rni haqida fikr yuritiladi.