15-16 YOSHLI VOLEYBOLCHILARDA SAKRASH CHIDAMKORLIGINI RIVOJLANTIRISH UCHUN MAXSUS MASHQLARNING STATISTIK TAHLILI - Po‘latova Shahnoza Ikrom qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Maqolada 15-16 yoshli voleybolchilarda sakrash chidamliligini rivojlantirish uchun maxsus mashqlarning samaradorligini o'rganish natijalari keltirilgan. Tadqiqotda 8 hafta davomida maxsus tanlangan mashqlar majmuasini bajargan 30 nafar sportchi ishtirok etdi. Tajribadan oldingi va keyingi ko'rsatkichlarning qiyosiy tahlili, o'zgarishlarning statistik ahamiyatiga urg'u berilgan.