LOGOPEDIK YORDAMGA MUHTOJ BOLALAR BILAN OILAVIY ISHLASH: OTA-ONALAR BILAN MULOQOT VA MASLAHATLAR - Istamova Zebiniso Rustamovna (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada logopedik yordamga muhtoj bolalar bilan ishlash jarayonida ota-onalar bilan muloqot va psixopedagogik hamkorlikning ahamiyati tahlil qilinadi. Nutqiy rivojlanishda orqada qolayotgan bolalarning logopedik terapiyasida ota-onalarning faol ishtiroki — mashqlarni mustahkamlash, emotsional qo‘llab-quvvatlash, motivatsiya shakllantirish va muhit yaratishda muhim omil hisoblanadi. Tadqiqotda oilaviy tarbiya uslublari, logoped-ota-ona uchlik muloqoti va maslahat berish usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, uy sharoitida bajarilishi mumkin bo‘lgan oddiy va samarali mashg‘ulot turlariga ham e’tibor qaratiladi. Mazkur maqola maxsus pedagogika, logopediya va oilaviy psixologiya kesishmasidagi zamonaviy yondashuvlarga asoslanadi va amaliyotchi mutaxassislar uchun metodik tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.