JALOLIDDIN MANGUBERDI JASORATI - Amandavlatov Adham Absamat o’g’li (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Maqolada Jaloliddin Manguberdi yoki Jaloliddin Menguberdi (Jalol id-Diniya vad-Din Abu-l-Muzaffar Mankburni ibn Muhammad) sо‘nggi xorazmshoh haqida so’z boradi. Kalit so’zlar: Xorazmshoh, G‘azna, Xuroson, Chingizxon, Parvonadagi jang, “milliy qahramon.