ASHTARXONIYLAR DAVRIDA YOZILGAN MANBALARDA ASHTARXONIYLAR DAVRNING SIYOSIY HAYOTI - Doimova Durdona Bahodirovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Tarixiy manbashunoslikda Ashtarhoniylar (1601-1756) davri tarixini yorituvchi adabiyotlar muhim ahamiyat kasb etib, ular O'zbekiston tarixining XVIII asr o'rtalariga qadar siyosiy, iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy jarayonlarni yoritishda xizmat qiladi. Bugungi kunda ushbu davrga oid turli ko'rinishdagi yozma manbalar nashr etilgan bo'lsa ham, ularda aholining etnik tarkibi masalasi nisbatan kam yoritilganligi bilan harakterlanadi. Kalit so'zlar: Ashtarxoniylar, Buxoro xonligi, “Tarixi olmaroyi Abbosiy”, “Bahr ul-asror”, “Ubaydullanoma”, “Tarixi Muqimxoniy”, “Tarixi qipchoqxoniy”, Movarounnahr, Mahmud ibn Vali, Muhammad Yusuf Munshiy, Muhammad Amin Buxoriy, Xo'jamqulibek Balxiy.