TURK XOQONLIGI DAVLATCHILIGI TARIXI - Doimova Durdona Bahodirovna (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Markaziy Osiyoning ilk o‘rta asrlardagi davlatchilik tarixining asosiy bo‘g‘inlaridan biri bo‘lgan Turk xoqonligining tashkil topishi, davlatchilik tarixi va u haqida ko‘plab ma’lumotlar aks etgan tarixiy manbalar haqida so‘z boradi. Kalit so‘zlar: Turk xoqonligi, Oltoy, Bumin, Mug‘anxon, Istami yabg‘u, O‘rxun-Enasoy bitiklari, “O‘g‘uznoma”.