JURNALISTIKA TARIXI: TARAQQIYOT BOSQICHLARI VA ZAMONAVIY JURNALISTIKAGA TA’SIRI - Tursunova Dilsoʻz Abrorovna (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqola jurnalistikaning shakllanishi va rivojlanish tarixiga bag‘ishlangan bo‘lib, qadimiy axborot almashinuvi shakllaridan tortib zamonaviy raqamli jurnalistikagacha bo‘lgan taraqqiyot bosqichlari tahlil qilinadi. Matbuot tarixidagi muhim davrlar, G‘arb va Sharq jurnalistikasining rivojlanish farqlari, sovet davrida jurnalistikaning mafkuraviy yo‘nalishi, mustaqillikdan keyin O‘zbekistonda yuz bergan tub o‘zgarishlar batafsil yoritiladi. Shuningdek, jurnalistika tarixini o‘rganishning hozirgi jurnalistikaga ta’siri ochib beriladi.