EKOLOGIYA MUAMMOLARIDA JURNALISTNING POZITSIYASI - Tursunova Dilsoʻz Abrorovna (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jurnalistikaning ekologik muammolarni yoritishdagi o‘rni va mas’uliyati tahlil qilinadi. Yolg‘on axborotlar, sust pozitsiya yoki befarqlik ekologik muammolarning chuqurlashishiga olib kelishi mumkinligi ta’kidlanadi. Jurnalist ekologik inqirozlar, resurslardan noto‘g‘ri foydalanish, ifloslanish, chiqindilar muammosiga befarq bo‘lmasligi, aksincha ijtimoiy ongni uyg‘otuvchi faol pozitsiyada bo‘lishi zarurligi asoslab beriladi. O‘zbekistondagi ekologik vaziyat va Oral fojiasi misolida jurnalistlarning roli muhokama qilinadi.