YOG’ MIQDORINI KAMAYTIRISHDA AEROB VA ANAEROB MASHQLAR TAQQOSLOVI - Ergashaliyeva Shirinxon Soyibjon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inson organizmidagi yog’ miqdorini kamaytirishda aerob va anaerob jismoniy mashqlar turlari o‘rtasidagi samaradorlik taqqoslab tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ikki xil jismoniy yuklama turi metabolik jarayonlarga, energiya sarfiga, mushak massasiga va yog’ yo‘qotishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi chuqur o‘rganildi.