AKADEMIK LITSEY O‘QUVCHILARIDA YOZISH KOMPETENTLIGINI OSHIRISH HAMDA BU JARAYONDA QO‘LLANILADIGAN MASHG‘ULOTLAR - Samandarov Jasurbek Javlonbekovich (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada akademik litsey o‘quvchilarining yozma nutq kompetentligini rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Yozish ko‘nikmalari ta’lim jarayonining ajralmas tarkibiy qismi sifatida qaralib, uning til bilimi, mantiqiy fikrlash, kompozitsion qurilish, grammatik to‘g‘rilik, lug‘aviy boylik va uslubiy aniqlik kabi asosiy tarkibiy qismlari yoritib beriladi. Maqolada o‘quvchilarning yozuv faoliyatini faollashtirishga qaratilgan amaliy mashg‘ulotlar, interfaol metodlar, ijodiy topshiriqlar, modellashtirilgan yozuv vazifalari, insho, esse, bayon yozishning samarali usullari tahlil qilinadi.