ABDULLA QAHHORNING “AYB KIMDA?” HIKOYASINING TARBIYAVIY AHAMIYATI - Allamuratova Marjona Shukurullo qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu maqolada o‘zbek nasrining otasi, haq soʻz yozuvchisi hisoblangan Abdulla Qahhorning hayoti va ijodi, oʻzbek adabiyoti va hikoyachiligi rivojiga qoʻshgan hissasi, hikoya janrining rivojlanishidagi oʻrni hamda “Ayb kimda?” hikoyasi asosida ota onalar va maktab oʻrtasidagi tarbiyaviy masʼuliyat, oʻzaro hamkorlik va farzand tarbiyasidagi muammolar tahlili haqida soʻz boradi.