TURKIYA VA O‘ZBEKISTON YOSHLARI O‘RTASIDA AGRO-O‘RMON TIZIMLARINI RIVOJLANTIRISH BO‘YICHA RAQAMLI PLATFORMA YARATILISHI: EHTIYOJLAR VA IMKONIYATLAR - Xudoyberdiyev Diyorbek Xasan o‘g‘li,; Madiyor Turdiyev, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston va Turkiya yoshlari o‘rtasida agro-o‘rmon tizimlarini rivojlantirish yo‘lida hamkorlikni mustahkamlashga xizmat qiluvchi raqamli platformani yaratish ehtiyoji va amaliy imkoniyatlari tahlil qilinadi. Dastlab, agro-o‘rmon tizimlarining barqaror qishloq xo‘jaligidagi o‘rni va ekologik funksiyalari ko‘rib chiqiladi. So‘ngra, ikki davlatda mavjud bo‘lgan yoshlar harakati, innovatsion texnologiyalarni qabul qilishga tayyorlik darajasi hamda raqamli muhitdagi o‘zaro hamkorlik shakllari o‘rganiladi. So‘rovnoma, fokus-guruh intervyulari va SWOT tahlil orqali yig‘ilgan ma’lumotlar asosida, transmilliy yoshlar hamkorligiga yo‘naltirilgan agro-o‘rmon raqamli platformasining zarur komponentlari aniqlanadi. Maqola yakunida mazkur platforma konsepsiyasi asosida tajriba loyihasi yaratish uchun ilmiy-amaliy tavsiyalar keltiriladi.