SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA INSULTNI ERTA ANIQLASH: IMKONIYATLAR VA MUAMMOLAR - Qobulov Abdulhamid Qodirjon o’g’li,; Xajimatov Ravshanbek Sabirjanovich, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Insult – bu o‘lim va nogironlikka olib keluvchi asosiy sabablardan biri bo‘lib, uni erta aniqlash hayotiy muhim ahamiyatga ega. So‘nggi yillarda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining tibbiyotga joriy qilinishi insultni erta aniqlash va davolash samaradorligini oshirishda yangi ufqlarni ochdi. Mazkur maqolada SI algoritmlarining insultni aniqlashdagi roli, ulardan foydalanish imkoniyatlari, afzalliklari va mavjud muammolar atroflicha yoritiladi. Shuningdek, klinik amaliyotga joriy qilishdagi yondashuvlar va yirik tadqiqot natijalari ham tahlil etiladi.