TISH PARVARISHIDA 7 ENG KENG TARQALGAN XATOLIK - Mashrabov Nematillo O’rmonbek o’gli, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola tish parvarishida ko‘plab odamlar duch keladigan yetti keng  tarqalgan  xatolikni  tahlil  qiladi.  Masalan:  noto‘g‘ri  yuvish  texnikasi,  flossning noto‘g‘ri ishlatilishi, kuchli yuvish vositalari qo‘llanishi, og‘iz yuvi ortiqcha ishlatilishi, dietada zararli odatlar, professional tekshiruvlarni kechiktirish, norasmiy vositalar bilan o‘zingiz  davolash.  Tadqiqot  metodologiyasida so‘rovnomalar,  klinik  kuzatuvlar, adabiyotlar  tahlili  qo‘llanilib,  xatoliklarning  bemor  sog‘lig‘iga  ta’siri  tahlil  qilingan. Asosiy bo‘limda har bir xatolik haqida batafsil tushuntirish, uni to‘g‘rilash uchun konkret tavsiyalar  berilgan.  Tahlil  va  natijalar  bo‘limida  tajriba  asosida  aniqlangan  foizlar  va statistik ko‘rsatkichlar keltirilgan. Yakunda umumiy xulosalar va tavsiyalar bayon etiladi.