NOTO‘G‘RI OVQATLANISH TUFAYLI KELIB CHIQADIGAN O‘T TOSH KASALLIGI - Maxmanazarov G‘afur Axnazarovich,; Ahmadjonova Nozima,; Jumyazova Kamola, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Xolelitiaz — safro yo‘llarida toshlarning hosil bo‘lishi bilan kechuvchi keng tarqalgan kasalliklardan biridir. Kasallikning rivojlanishiga irsiy moyillik, noto‘g‘ri ovqatlanish, kamharakat turmush tarzi, ayrim endokrin buzilishlar va boshqa omillar sabab bo‘ladi. Xolelitiaz — safro yo‘llarida toshlarning hosil bo‘lishi bilan kechuvchi keng tarqalgan kasalliklardan biridir. Kasallikning rivojlanishiga irsiy moyillik, noto‘g‘ri ovqatlanish, kamharakat turmush tarzi, ayrim endokrin buzilishlar va boshqa omillar sabab bo‘ladi.