FRANSUZ TILIDA FRAZEOLOGIK IBORALARNING MA'NODOSHLIGI - Axmedova Roza Qahramon qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada fransuz tilidagi frazeologik iboralar va ularning ma'nodoshligi masalasi o‘rganilgan. Frazeologik iboralar nutqning boyligi va ifodaviy vositasi sifatida muhim rol o‘ynaydi. Maqolada ma'nodoshlikning to‘liq va qisman turlari, iboralarni tarjima qilishdagi madaniy kontekstning ahamiyati tahlil qilingan. Ushbu tadqiqot lingvistik va madaniyatshunoslik sohalarida dolzarb mavzulardan biridir.